Monday, September 18, 2006

 

Hyppään, tanssin ja taputan

Meillä on viime ajat menneet aika lailla raksalla. Iskä on siellä joka ilta enkä minä joinain päivinä sitä juurikaan edes kotona näe. Sen takia me ollaan sitten äiskän kanssa menty raksalle iskään moikkaamaan ja isoja koneita katsomaan. Kun meillä revittiin kaivurilla kantoja maasta pois, minä pääsin ihan itsekseni kaivurin kyytiinkin! Eikä minua yhtään pelottanut, vaikka istuinkin kaivurinsetä-Karin sylissä!

Minä sanon jo muutaman sanan ja ymmärrän vaikka mitä. Tässä näitä juttuja, joita jo sanon: äitii, ii (=isi), Ee (=Elsa), Väiki (=Väiski) ja vauvau (=vauva). Auton nähdessäni sanon a-brrrr. Nämä asiat osaan näyttää, kun minulta kysytään, että missä ne ovat: lamppu, jääkaappi, mikroaaltouuni, kirjahylly, pöytä, liesituuletin, ikkuna, kukka, puu, kaivuri, keinu... enhän minä osaa edes kaikkia luetella, niitä kun on niin paljon!

Kun äippä sanoo, että Tanssi Niilo! minä pyörin kovaa vauhtia ympäri. Joskus pyörin niin paljon, että kupsahdan ja se on aika hassua. Osaan myös pyydettäessä taputtaa ja hyppääminen on minusta huisin hauskaa. Kun äippä sanoo Hyppää! minä menen kyykkyyn ja ponnistan ylöspäin. Ja tietysti huudan Äh! Nyt työn alla on kiipeäminen, raksalla kiipeän jo kaivojen ja sellaisten päälle ja kotona kovasti harjoittelen sohvan kanssa.

Minä en enää tuttipullosta juurikaan perusta vaan hörppään maidot ruoan päälle nokkamukista. Osaan kyllä juoda tavallisen mukinkin reunasta, mutta äipän mielestä se on hankalaa kun haluan itse juoda. Nokkiksella en kuulemma saa sellaista sotkua aikaiseksi. Tylsä äiti, sotkeminenhan on hauskaa. Iltaisin ennen nukkumaanmenoa juon vielä tuttipullosta. Silloin on kiva rötköttää äipän tai iskän sylissä ja olla vielä vähän vauva. Äippä muuten ihmettelee, kun minä olen aikamoinen iltasyöppö. Syön ensin lautasellisen puuroa, siihen päälle jogurttia joskus kokonaisen purkin ja vielä 2,5-3dl maitoa. Täytyyhän miehen nyt syödä, että jaksaa sitten koko yön nukkua. Aamuisin taas ruoka ei oikein maistu ja äippä alkaa vihdoin tajuta, että minä en juurikaan aamuisin halua syödä.

Comments:
Kivat touhut sulla se on hienoa, että itse saa tehdä, vaikka siitä vähän sotkua tuleekin. Minäkin olin salarakkaiden luona tänään leikkimässä ja oli tosi kivaa. ;D
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?