Thursday, January 18, 2007

 

Heippa pitkästä aikaa

Moikkelis vaan kaikille! Meillä on ollu vähän kaikenlaisia juttuja, joten äippä ei ole ollenkaan ehtinyt päivitellä tätä minun blogia. Pääsyynä on ollut se, että me ollaan oltu kaikki tosi kipeinä. Pari viikkoa ennen joulua alkoi nuha ja se sitten kesti ja kesti ja kesti... ja vielä tosi pahana. Viime viikolla isi vei minut lääkäriin kun yskä oli taas vaan mennyt pahemmaksi enkä saanut nukutuksi juuri ollenkaan. Lääkärisetä sanoi, että minulla on joku juttu, jonka nimi on keuhkoputkentulehdus (huh, miten pitkä sana!). Sain sitten antibioottikuurin ja yskänlääkkeen, ja hetikohta tauti alkoi helpottaa. Antibiootti oli hauskaa kirsikanmakuista, mutta yskänlääke oli niin pahaa, että minulla meni naama aina ihan ryttyyn kun sitä jouduin ottamaan.

Sitten kun minä olin jo vähän parantunut, äippä meni lääkäriin kun sen kurkku oli kamalan kipeä eikä se voinut liikuttaa kieltäkään ollenkaan kun sattui. Sillä oli sitten sama juttu nielussa mikä minulla oli keuhkoputkessa, lääkäri sanoi, että se on akuutti nielutulehdus. Onneksi äippäkin on nyt parantunut kun se sai lääkkeet. Äipän murtunut varvaskin on jo melkein normaalin kokoinen, senkin paraneminen kesti vaikka kuinka monta kuukautta!

Minusta on tullut kova höpöttäjä ja tässä muutamia uusia sanoja: uuva (=hauva), ii (=kissa), tyttyy (=kynttilä), ooa (=valo), uua (=muurahainen), öyä (=höylä eli juustohöylä), kaa (=rahkaa), pää (=leipää), poa (=pora), puu ja kukka. Kelloa minä edelleen kutsun kakaksi ja samoin myös uimapukuani eli uikkaria. Niin ja lempiruokani makkara on myös kakka! Unileluani Rottaa kutsun Päpäksi.

Tässä yksi esimerkki keskustelusta, jonka käyn moneen kertaan joka päivä äipän kanssa:

Niilo: Äiti!
Äippä: Niin, kulta?
N: Isi on?
Ä: Isi on raksalla.
N: Päppä?
Ä: Rotta on kotona/lattialla/sängyssä/keittiössä.
Niilo: Äiti!
Äippä: Niin, kulta?
N: Isi on?
Ä: Isi on raksalla.
jne...

Viime viikolla satoi taas sen verran lunta, että me päästiin viikonloppuna äipän kanssa pulkkamäkeen. Minulla oli ihan superhauskaa ja kovasti kiipesin myös itse pulkkamäkeä ylöspäin. Minä sain mummilta sellaisen Froggy-pulkan, joka on ehdoton suosikkini!

Raksalla minä haluan aina kiivetä isin kanssa tikkaita pitkin yläkertaan ja mennä katsomaan omaa huonettani. Meidän raksalla on tosi jännää kun siellä on vaikka mitä. Äippä sanoo, että kesäkuussa me muutetaan sinne ihan kokonaan ja otetaan mukaan kaikki lelut ja kissat ja kaikki muutkin jutut. Aika jännää. Sitä ennen äipän pitää ostaa paljon huonekaluja kun uusi talo on tosi paljon isompi kuin meidän nykyinen koti.

Labels: ,


Comments:
Olipas kiva kuulla sinusta olet tainnut kasvaakin jo aika tavalla? ;D
 
Moikka Niilo!

Kiva, että olet opetellut puhumaan. Voidaan sitten kohta käydä oikein syvääluotaavia kummikeskusteluja.

Lupailin sinulle jouluna sellaista pientä jälkijoululahjaa. Se on ikävä kyllä hieman minusta riippumattomista syistä vielä ihan pikkuriikkisen kesken. Mutta lupaan sitten heti panna sen postiin, kunhan loppusilaus on tehty!
 
Moi kummitustäti!

Ei se haittaa, vaikka se lahja vähän kestäisikin. Kiva saada se sitten joskus!
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?