Sunday, November 20, 2011

 

Aikataulutusta

Elämä on aika hektistä nyt. Meillä mennää tiukassa rytmissä kaiken päivää tai muuten koko homma hajoaa käsiin. Tässä arkipäivien rytmiä:

7:30 Kello soi, lapset hereille. Tästä tiukassa tahdissa hampaiden pesulle, pukeutumaan ja aamupalalle. Ulkovaatteet päälle.
8:45 Lähtö eskariin. Alkusyksy mentiin rattailla, mutta nyt käytännön syistä ollaan kuljettu matka aamuisin autolla. Matkaa on kilometri suuntaansa ja Niilon valmiiksi saaminen on hiukan haasteellista aamuisin.
9:00 Niilon eskari alkaa. Pienten kanssa takaisin kotiin, tässä välissä ehdin yleensä juoda kupin kahvia.
10:00 Pienet ulkovaatteisiin, Kerttu nukkumaan rattaisiin ja Lassin kanssa pihalle. (Kerran viikossa pidän siivousaamun ja ollaan aamupäivä sisällä, Lassi saa katsoa piirrettyjä.)
11:30 Lassin kanssa lounaalle.
12:00 Jos Kerttu vielä nukkuu, herätys ja lounas.
12:30 Lassi tupliin nukkumaan.
12:40 Kerttu tupliin istumaan ja kävellen eskarille.
13:00 Niilon eskari loppuu. Kävellään kotiin.
14:00 Niilolle välipalaa. Tehdään eskariläksyt tai R-harjoituksia. Askarrellaan, leikitään Kertun kanssa.
15:00 Lassi herää. Välipalaa Lassille.
15:00-15:30 Kerttu toisille unille. Pojat leikkivät yhdessä yleensä ainakin jonkun aikaa tappelematta. Imuroin alakerran, laitan pyykkiä, teen iltaruokaa.
17:00 Isi tulee töistä, Kerttu herää unilta. Syödään.
19:30 Iltapala
20:00 Iltapesut, yökkärit päälle, iltasadut
20:30-20:45 Lapset sänkyyn ja äidin oma aika alkaa. Itse menen nukkumaan puolen yön maissa.

Keskiviikkoaamuisin Lassi on kerhossa 9:15.10:45. Vien Lassin siis kerhoon samalla reissulla kun Niilonkin, tulen kotiin, laitan Kertun nukkumaan ja lähden hakemaan Lassia kävellen. Ja sitten lounasta ja Niiloa hakemaan.

Iltaisin on vapaata maanantain ja tiistain, keskiviikkona isi tulee vasta kuuden jälkeen virontunnilta. Torstaina Kerttu ja äiti jumppaavat 17:30-18:15, isi pelaa sählyä 19-20. Perjantaina Niilolla on sporttikerho 16-17. Lauantaiaamuna Kerttu, Lassi ja vanhemmat käyvät vauvauinnissa, Niilo on sen aikaa mummin kanssa. Ja sunnuntaiaamuna Niilolla on oma uimakoulu.

Vähän hengästyttää! Alkusyksystä päivät olivat aika paniikinomaisia, nyt menee jo suhteellisen hyvin kunhan vaan rytmistä pitää kiinni. Oman hankaluutensa asiaan tuo se, että Kerttu nukkuu kyllä hyvin rattaissa, mutta herää aina kun rattaat lähtevät liikkeelle tai pysähtyvät. Yritän sen takia varmistella, että Kerttu saisi mahdollisuuksien mukaan nukkua pihalla ihan paikoillaan. Huomaa kyllä, että syksy on ollut aika raskas, koska unohtelen ihan yksinkertaisiakin asioita päivittäin...

Reading comic books
Lapset kerrankin ajoissa valmiina aamulla, joten aikaa jäi sarjakuvien lukemiseen

Labels:


Comments: Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?